Mark Roelofsen

Eerste werkdag in Wognum

Na een laatste werkdag in het stadhuis van Medemblik komt er dus ook een eerste werkdag in het gemeentehuis van Wognum. Na om half acht op mijn nieuwe werkplek te zijn aangekomen begon de dag met het bijeen zoeken van al mijn spullen. Gelukkig bleek al snel dat de verhuizers mijn spullen niet vergeten waren, dus die stonden keurig op mij te wachten in de kamer van mijn nieuwe werkplek. Het werkplan kon opgesteld worden:

 • Inspectie werkplek
 • Zoek 21″ scherm
 • Zoek eigen muis
 • Sluit pc aan en kijk of hij het doet
 • Pak rest van spullen uit

De werkplek inspectie was vrij teleurstellend, de schade is het beste als volgt te omschrijven.

 • Verder van het koffiezetapparaat
 • Bureau twee keer zo klein
 • Bureaustoel zit minder lekker
 • Geen kast voor mijn ordners
 • Dichter bij de wc
 • Kantoor heeft sombere werksfeer

De zoektocht naar mijn computerscherm viel gelukkig positiever uit. Mijn 21″ Eizo scherm vond ik namelijk al snel in de doos van mijn collega, samen met mijn muis. Zodoende kon het verbouwen van de pc al snel beginnen. Uiteraard was dit zo gepiept en lukte het vervolgens ook nog om in te loggen op het netwerk, mail check, bestanden check, de techniek staat voor niets! Wat dat betreft hebben de collega’s van automatisering een puike prestatie geleverd.

De rest van de spullen uitpakken bleek het moeilijkste karwei. Doordat iedereen als een stel mieren door elkaar loopt, neemt het uitpakken van de spullen namelijk de rest van de dag in beslag. Of zou het komen door ‘mensen aan de balie?’, ‘het ophalen van een kerstboom in Medemblik?’, ‘gebrek aan een kast om spullen in te stoppen?’. Ik denk een combinatie van alle bovenstaande factoren. Feit is dat al mijn ordners gezellig tegen elkaar aan op de grond naast mijn bureau staan en ik na de eerste dag nog geen kast heb. Een mens moet wat te wensen hebben, zeker rond de kerst.

Comments are closed.