Portfolio

Sites

Hieronder staat een overzicht van alle websites die ik heb gemaakt of waar ik een belangrijke bijdrage heb geleverd in de realisatie daarvan.

Website: Metapro metaalservice (2014)

Website: Metapro metaalserviceBegin september 2014 is de website van Metapro metaalservice opgeleverd. Metapro is gevestigd in Medemblik en gespecialiseerd in constructieplaatwerk, tig, mig/mag lassen, lasersnijwerk, hard- en zachtsolderen en cadtekenen.

De website richt zich op projecten gemaakt van rvs, aluminium en staal.

Website: Ansbacherhütte (2014)

Website: AnsbacherhütteEind augustus 2014 is de website van Ansbacherhütte opgeleverd. Een prachtig verblijf op 2.376m hoogte in Oostenrijk. Vanuit de hut kunnen prachtige wandeltochten gemaakt worden door de bergen.

De site bevat integratie met de weerservice van OpenWeatherMap.Org, Google Maps en een webcam. Ook wordt er prachtig beeldmateriaal gebruikt op de diverse pagina’s.

Website: Kapsalon Funky Hair (2014)

Website: Kapsalon Funky HairVanwege een verhuizing van kapsalon Funky Hair van Medemblik naar Enkhuizen, moest de website aangepast worden. De website was oorspronkelijk in ASP gemaakt, een taal waar ik niet bekend mee ben. Gelukkig waren de templates redelijk eenvoudig aan te passen.

De wijzigingen omvatten diverse berichten, adres en openingstijden, banners en nog enkele andere details aanpassen.

Website: Ramon van Engelenhoven (2014)

Website: Ramon van EngelenhovenIn februari 2014 is de website van Ramon van Engelenhoven opgeleverd. Ramon is een veelbelovende jonge pianist die al vele prijzen heeft gewonnne.

Bij deze website heb ik voor het eerst gebruik gemaakt van media queries om onderscheid te maken tussen de apparaten waarmee de site bezocht wordt. De website draait op WordPress en is in opdracht van Pingdesign.nl gebouwd.

Website: Salco garagedeuren (2013)

Bedrijf: Salco GaragedeurenHet bedrijf Salco maakt garagedeuren in alle vormen en maten voor de zakelijke markt. O.a. voor koelcellen, bedrijfsgebouwen, winkels, etc. Het bedrijf maakt echter ook garagedeuren voor de particuliere markt, voor deze bezoekers is een aparte website gemaakt. Dit om de twee markten beter te kunnen bedienen. In samenwerking met Pingdesign.nl is deze opdracht uitgevoerd.

Wijngaard: Saalhof (2012)

Wijngaard: SaalhofIn februari 2012 is de website van Wijngaard Saalhof opgeleverd. De wijngaard Saalhof is gevestigd aan de Oosteinderweg te Wognum.

Saalhof heeft diverse mogelijkheden. Je kunt de wijngaard bezoeken, overnachten in de Bed & Breakfast, eten in het restaurant Saalig. Ook kun je diverse activiteiten doen of meer te weten komen over wijnen in het wijninformatiecentrum. Ook deze website is in opdracht van Pingdesign.nl uitgevoerd.

Taxatie- & Vastgoedadviesbedrijf: Anna de Graaff (2011)

Taxatie- & Vastgoedadviesbedrijf: Anna de GraaffNa de opstart van het bedrijf in 2009 was de site toe aan uitbreiding. De site kreeg een nieuw ontwerp en meer pagina’s met de diverse disciplines. De frisse afbeeldingen met afgeronde hoeken en eenvoudig maar fris kleurgebruik maken het een mooie toegankelijke site. In samenwerking met Pingdesign.nl is deze opdracht uitgevoerd.

Nieuwsbrief: HVC Toolkit afvalcommunicatie (2011)

Nieuwsbrief: HVC Toolkit afvalcommunicatieVoor HVC Inzameling een nieuwsbrief gemaakt voor de toolkit afvalcommunicatie. HVC Inzameling verzamelt onder andere het huisvuil in de regio West-Friesland. In samenwerking met Pingdesign.nl is deze opdracht uitgevoerd.

Tuinarchitect: Buro Brekelmans (2010)

Tuinarchitect: Buro BrekelmansBuro Brekelmans is een tuinarchitecten- bureau uit Vaassen. Ze hebben al meer dan 30 jaar ervaring in de tuin- en landschapsarchitectuur. Hun verzoek was de eerdere flash site om te bouwen naar een html site met dezelfde look & feel, maar de voordelen van de betere vindbaarheid in zoekmachines. In samenwerking met Pingdesign.nl is deze opdracht uitgevoerd.

Webdesign: Pingdesign (2009)

Webdesign: PingdesignPingdesign is de ontwerpstudio van Inge Bruinsma. Zij maakt ontwerpen voor uiteenlopende klanten van een huisstijl, bestikkering voor bedrijfsauto’s, de etiketten voor een wijnfles, mooie folders of zoals in mijn geval de vele websites die ik vaak technisch voor haar uitwerk.

Het was tijd om een nieuwe site te maken voor Pingdesign, de oude bestond uit een flash site. Deze vergde veel tijd om bij te werken en was niet zo goed geschikt om de producten die ze gemaakt had voor haar klanten op te presenteren. De nieuwe site is juist hiervoor opgezet en voldoet daar veel beter voor. Daarnaast is het ook mogelijk geworden om er de resultaten van haar andere hobby, fotograferen op te zetten.

Naast het deel dat voor de bezoekers te zien is, zit er ook een heel zelf gebouwd CMS systeem achter de site om de afbeeldingen, albums en projecten aan te maken. Vanzelfsprekend voldoet de website aan de webrichtlijnen.

ICT Nieuwssite: Techzine.nl v2 (versie 2009)

ICT Nieuwssite: Techzine.nl v2 (versie 2009)Techzine is een grote nieuwsite op ICT gebied. De site wordt dagelijks bezocht door vele duizenden bezoekers en er zijn vele dagelijks vele honderden leden actief.

Ik ben zelf al jaren lid van deze site en ben daar al snel onderdeel geworden van het development team. In 2005 heb ik geholpen aan het online brengen van de eerste versie van Techzine. Na enkele tussentijdse aanpassingen en kleinschalige layout veranderingen is in 2007 besloten tot het vernieuwen van de site. Omdat wij een heel klein development team hebben bestaande uit 3 á 4 personen die naast Techzine ook andere projecten en bezigheden hebben is oktober 2009 de geheel nieuwe versie van de site gereleased.

Uiteindelijk is deze site met een enorme omvang vrijwel zonder noemenswaardige problemen online gekomen en konden de leden vrijwel probleemloos verder gaan met het ontdekken van de nieuwe site. De reacties waren uitermate positief, iets dat bij veranderingen op sites van dermate grote communities lang niet altijd het geval is!

Taxatie- & Vastgoedadviesbedrijf: Anna de Graaff (2009)

Anna de Graaff taxatie & vastgoedadviesAnna de Graaff is taxateur en geeft vastgoedadvies. Voor de uitvoering van haar bedrijf wilde zij graag een website zodat klanten haar ook via het internet kunnen vinden. De website is eenvoudig van opzet en bestaat uit 1 pagina. Maar zeg nu zelf, bij een goede website is meer ook niet nodig. De website is ontworpen door Pingdesign, waarna deze vervolgens door mij is omgezet tot de uiteindelijke website.

Hoveniersbedrijf: Terpstra Tuinen (2009)

Terpstra TuinenTerpstra Tuinen is een hoveniersbedrijf gevestigd in Medemblik. Het bedrijf is onderverdeeld in het ontwerpstudio die het ontwerp van de tuinen maken in overleg met de klanten. Het hoveniersbedrijf zorgt voor de aanleg en onderhoud van tuinen. De website is ontworpen door Pingdesign, waarna deze vervolgens door mij is omgezet tot de uiteindelijke website.

De website heeft een full-screen uitstraling, wat technisch gezien wel een uitdaging was. Hoe zorg je dat afbeeldingen beeldvullend getoond worden op grote en kleine resoluties zonder dat te veel van de afbeelding verloren gaat? Om dit probleem op te lossen zijn diverse maten afbeeldingen gebruikt en wordt op basis van de vensterhoogte van de browser bepaald welke maat afbeeldingen gebruikt moet worden. Bij het bekijken van de vele foto’s op de site wordt steeds de volgende afbeelding vast opgehaald wat de laadtijd van foto’s bij het doorklikken enorm beperk of tot 0 reduceert.

De flexibiliteit (meeschalen) van de website geeft ook enige uitdagingen in oudere versies van Internet Explorer die min- en max- width en height’s niet ondersteunen. Om dit op te lossen was het nodig deze CSS properties met javascript na te bootsen.

Atelier: De Kei (2009)

Atelier de KeiAtelier de Kei uit Medemblik is een website van Elly en Saskia. Zij maken beelden van brons en steen. Om hun creaties te kunnen tonen wilden zij graag een website, waarop foto’s gepubliceerd kunnen worden. De website is ontworpen door Pingdesign, waarna deze vervolgens door mij is omgezet tot de uiteindelijke website.

De website maakt voor de fotopagina’s gebruik van de fancybox plugin bovenop jquery. Hiermee kan op eenvoudige wijze een fotoalbum opgebouwd worden vanuit enkele linkjes naar de grote foto’s en de thumbnails.

Zangeres: Christie van Baaren (2009)

Puur ChristieChristie van Baaren is een zangeres uit enkhuizen. Ze wilde graag een website om haar nummers en foto’s op te plaatsen. Ook wilde ze graag een mogelijkheid hebben om een blog bij te houden en moest er een mogelijkheid zijn voor bezoekers om in een gastenboek een reactie te plaatsen.

Door Pingdesign is een ontwerp gemaakt voor de website. Dit ontwerp is daarna vertaald naar een WordPress template. WordPress wordt dus gebruikt als CMS achter deze website, waardoor het eenvoudig is om nieuwe blog pagina’s te plaatsen.

Ook is er een MP3 player op de website geplaatst om het nummer PUUR af te kunnen spelen.

Hoveniersbedrijf: G-J Rood Hovenier (2008)

G-J Rood HovenierG-J Rood Hovenier is een hoveniersbedrijf uit Bovenkarpsel (Stede Broec), een dorp in West-Friesland. De eigenaar Gert-Jan wilde al langere tijd een website hebben, en toevallig hadden wij het daarover op een volleybal toernooi. Een korte tijd later is een opzet gemaakt wat uiteindelijk is uitgewerkt tot het definitieve ontwerp.

Voor het beheer van de website is tevens een administratiepannel gemaakt van waaruit de teksten van de pagina’s aangepast kunnen worden. Ook kunnen via deze admin ook nieuwe projecten aangemaakt worden en foto’s toegevoegd worden. Uiteraard kunnen ook reeds gemaakte projecten gewijzigd worden.

Deze website is gereed gekomen begin juli 2008.

Hoveniersbedrijf: Paul Visser Tuintechniek (2008)

Paul Visser TuintechniekPaul Visser Tuintechniek is een hoveniersbedrijf uit Opperdoes, een dorpje in West-Friesland. Via
Ontwerpbureau Pingdesign, het bedrijf dat het design voor de site heeft gemaakt, is aan mij gevraagd om dit ontwerp te vertalen naar een html website.

De website voldoet aan de webrichtlijnen van de overheid, een set richtlijnen voor overheids sites, waar ik altijd zoveel mogelijk aan probeer te voldoen bij het maken van websites. Ook als deze voor particulieren gemaakt worden.

Deze website is gereed gekomen in mei 2008.

ICT Nieuwssite: Techzine.nl (versie 2005)

ICT Nieuwssite: Techzine.nlTechzine.nl is een ICT site die nieuws, downloads, reviews, tutorials en columns bied op het gebied van de informatie technologie in de breedste zin het woord. Je vind er reviews over Hardware en Software, nieuws over IT gerelateerde onderwerpen en er worden Tutorials aangeboden over bijvoorbeeld het gebruik van photoshop. Naast de frontpage heeft Techzine ook een heel gezellig forum waar door voornamelijk jongeren in de leeftijd tussen 14 en 20 jaar wordt gediscusseerd over allerhande onderwerpen op IT gebied.

Ik ben vanaf eind 2004, begin 2005 betrokken geraakt bij de development van deze website. En ben momenteel nog volop betrokken bij de ontwikkeling van de software.

Groepsaccommodatie: Broekakkers

Groepsaccomodatie: BroekakkersGroepsaccommodatie Broekakkers is een leuke boerderij in Egmond-Binnen waar je met familie, collega’s of een groep vrienden een vakantie of gezellig weekend kunt houden. De accommodatie is gericht op het ontvangen van grote groepen.

De website zelf is gemaakt in een periode dat ik nog amper ervaring had in het maken van websites. De eerste versie van de site maakte nog gebruik van frames. Een test opzet die ik later heb gemaakt voldoet beter aan de huidige richtlijnen.

Afstudeerproject: ProjectgroepA4.nl

Afstudeerproject: ProjectgroepA4Projectgroep A4 is de naam van mijn afstudeerproject waarmee in de opleiding Civiele Techniek aan de toenmaligeHogeschool Alkmaar in 2002 heb afgerond. Het project betrof de uitwerking van een verhoogde
snelweg boven de A4 tussen knooppunt de Hoek nabij Schiphol tot voorbij Knooppunt Burgerveen.

Ondanks dat mijn kennis van semantiek en de betekenis van html elementen nog niet zo heel erg groot
was destijds, was ik met deze site al redelijk op weg en heb ik van het maken van deze site erg veel
geleerd.

Windows Sidebar Gadget’s

Windows Sidebar gadgets zijn uit kleine webpagina’s die door middel van javascript dynamisch gemaakt
kunnen worden.

Techzine.gadget (beta)

techzine.gadgetMijn eerste ervaring met Windows Sidebar gadgets is een nieuws tracker die ik gemaakt heb voor Techzine. De tracker toont de laatste headlines van het nieuws door de RSS feed van de site uit te lezen.

De gadget heeft de mogelijkheid de refresh interval in te stellen.

Momenteel verkeerd dit projectje nog in beta status.