Maand oktober 2009

Nieuwe features Techzine

Zoals eerder aangekondigd is Techzine overgestapt op een nieuwe layout voor de site. Met de layout is er onderhuids in de software ook heel veel veranderd.

De Tracker

Techzine TrackerBij het maken van de nieuwe website van Techzine (TZv2) wilden we veel instellingen die vroeger allemaal verborgen waren op de instellingen pagina direct beschikbaar maken. Het instellen van de hoeveelheid items en de volgorde van blokjes in de tracker naast de site ging bijvoorbeeld gepaard met vele klikken met de muis om een item omhoog of omlaag te verplaatsen. Voor het aantal items moesten getalletjes ingevuld worden.

Wij wilden dit veel dynamischer maken, hiervoor hebben we gegrepen naar AJAX scripts die zorgen voor het doorsturen van de wijzigingen die de bezoeker op dat moment aan de tracker aanbrengt. Daarmee was het opslaan van de instellingen geregeld. De volgende uitdaging was het versleepbaar maken van de blokken in de tracker. Dit hebben wij heel eenvoudig gedaan met de daarvoor zeer geschikte Sortable functies in de javascript library die wij gebruiken voor de effectjes op de site.

Het aanpassen van de hoeveelheid items is eenvoudig te regelen door middel van een slider die bij elk blokje is op te roepen. Hierdoor kan het aantal items van 1 t/m 20 ingesteld worden. Ook deze wijzigingen worden direct in de pagina getoond en worden achter de schermen direct opgeslagen. Bij een volgende pageview worden alle trackers daarna automatisch voorzien van de juiste hoeveelheid items.

Een andere keuze is het kunnen verplaatsen van de gehele tracker van links naar rechts en terug met één klik op de knop. Uiteraard geldt ook hier, het resultaat is gelijk te zien en de instelling wordt direct opgeslagen. Lees de rest van deze post »

Techzine is 23:20 overgestapt op nieuwe layout

layout-techzineGisteren 25 oktober om 23:20 ging de nieuwe layout van Techzine online. Het was een dag flink doorwerken om de laatste voorbereidingen, de database te converteren en diverse artikelen met de hand bij te werken, maar het resultaat mag er zijn.

Uiteraard zal er nog wel wat tijd besteed moeten worden aan het wegwerken van enkele onvolkomenheden. Maar de reacties zijn over het algemeen zeer positief!

Techzine neemt afscheid van oude layout

Layout van Techzine v1Vandaag hebben we op Techzine afscheid genomen van de oude layout van de frontpage. Niet alleen is de site voorzien van een nieuwe layout, ook zijn er vele nieuwe features bij gekomen. Op deze nieuwe layout en de nieuwe features zal ik in een latere blogpost nog uitgebreid ingaan.

Techzine V1 zoals de oude versie door het leven gaat heeft van 2005 tot 2009 (vandaag) gefunctioneerd, maar is tussendoor nog wel een aantal keren aangepast. Zo is tussendoor besloten de website iets te verbreden vanwege de toenemende resolutie van schermen. De layout was oorspronkelijk ontworpen voor een breedte van 800 pixels. Dat is opgeschroefd tot een breedte van 1024 pixels vanwege de tegenwoordig gangbare minimale resolutie van 1024×768.

Voor nu kan iedereen nog even genieten van de oude layout door te klikken op het plaatje hiernaast.