Maand januari 2007

Beoordeling Website Gemeente Medemblik – Deel 2

Inleiding

In het vorige deel “Nieuwe Website Gemeente Medemblik – Deel 1” heb ik een algemene beoordeling gegeven over de nieuwe website van de gemeente Medemblik. Daarin zijn een aantal kritische punten belicht en is de html op een paar punten aangepakt zodat de site nu valideert. In deel 2 belicht ik de semantische waarde van de html structuur. Om een eerste indruk te krijgen van de semantische waarde van de gebruikte html, kun je heel eenvoudig alle stylesheets ontkoppelen en kijken hoe de site presteert als alleen de tekst overblijft. Deze simpele handelingen laat enkele tekortkomingen zien die simpel op te lossen zijn. Lees de rest van deze post »

Beoordeling Website Gemeente Medemblik – Deel 1

Inleiding

Vanwege de fusie van de drie gemeenten; Wognum, Noorder-Koggenland en Medemblik tot de nieuwe gemeente Medemblik moest er uiteraard een nieuwe website gemaakt worden. Deze is online gekomen op 1 januari, de dag dat de fusie een feit is geworden. Vanwege mijn interesse in webdesign was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar de website en ben ik hem eens kritisch gaan bekijken. Ik was namelijk erg benieuwd in hoeverre de site zou voldoen aan moderne webstandaarden. In dit artikel volgt dus een nadere ontleding van de site inclusief alle kritische noten. Lees de rest van deze post »

Gelukkig 2007

Wat ging het weer snel, het jaar was zo voorbij. Ik ben veel bezig geweest met de ontwikkeling van de software achter de community Techzine en ook in 2007 zal dat op webdevelopment gebied mijn voornaamste bezigheid zijn.

Goede voornemens horen er ook bij, dus daarom neem ik mij voor om zo snel mogelijk de templates voor deze weblog af te maken. Voornamelijk de link en archief sectie en het plaatsen van reacties moet verder uitgewerkt worden. Ook hoop ik in 2007 wat consistenter te zijn met het plaatsen van berichten.

Een leuk persoonlijk project dat ik wil gaan oppakken is het maken van een stamboom website van de familie Roelofsen. Ik heb al tijden geen php projectje opgepakt dus als vingeroefening is dat weer eens leuk om te doen.

2007 betekend ook een grote verandering op mijn werk. Een grotere gemeente, een nieuwe werkplek, -andere- maar ook dezelfde collega’s en een specifiekere functie. Deze verandering bied nieuwe kansen om mezelf te ontwikkelen op andere aspecten van de Civiele Techniek. Ik heb er veel zin in, en hoop dat het een goed jaar wordt.

Ik wens iedereen veel geluk en gezondheid in 2007!