Mark Roelofsen

Rondje Regio

De gemeente waar ik werk gaat fuseren. Wat de toekomst brengt is nog onzeker, maar wat het inmiddels wel heeft gebracht is een teambuildingsdag met al het personeel.

De middag begon met een bijeenkomst met de nodige toespraken, maar gelukkig begon daarna al snel het actieve gedeelte dat werd georganiseerd door rondje regio. Voor het team waar ik in was ingedeeld bestond het actieve gedeelte uit het fietsen met een partyfiets naar een boerderij waar uitleg werd gegeven over de bedrijfsvoering en bijen. Na de uitleg kregen we wat versnaperingen die opgegeten konden worden tijdens de vaartocht over het egboetswater. Bij terugkomst moesten we aan het werk, de farmgames stonden op het programma. Het eerste spel begon gelukkig rustig en dat was maar goed ook. Boogschieten gaat nu eenmaal beter als de armspieren zich nog niet ingespannen hebben. Dat bleek ook want het eerste geloste schot door ondergetekende ging regelrecht door de balon heen die voor de roos hing. Helaas heb ik dat resultaat toen het er echt om ging niet meer kunnen evenaren, maar desondanks won ons team toch. Na het boogschieten mochten we als een stel ratten in een rad lopen om zo snel mogelijk naar de andere kant van het grasveld te rennen alwaar de eerste ‘ratjes’ afgelost werden door hun groepsgenoten die de terugweg mochten afleggen. Ook dit spel werd door ons team gewonnen. Na het radlopen kwam het bouwzakspringen aan bod. Een lastig spel zo bleek want met zijn vieren in teamverband springen is zo makkelijk nog niet. Enfin, het bouwzakspringen eindigde met een gelijkspel waarna het hoefijzerwerpen aan bod kwam. Na een eerste score van ondergetekende legde ook een teamgenoot nog een hoefijzer om dezelfde stang heen, resultaat was wederom een gewonnen spel door mijn team.

Tijdens de voorgaande spellen hadden we al wat spijkerbroeken te ‘drogen’ zien hangen. Dit bleek echter niet de reden dat deze broeken daar hingen. De bedoeling bleek namelijk dat wij daaraan gingen hangen. Zo gezegt zo gedaan en na de broekspijpen om mijn handen te hebben geslagen begon het lange vasthouden totdat de anderen zich lieten zakken. De broekspijpen knelde zich al snel om mijn vingers heen, maar de pijn verbijtend bleef ik hangen tot bleek dat er alleen nog maar teamgenoten van mij aan de pijpen hingen. Mijn teamgenoot en ik besloten ons niet langer te laten pijnigen door de knellende pijpen en lieten ons zakken, weer een spel gewonnen!

Het laatste spel betrof het samenklemmen van zoveel mogelijk bakstenen. Dit werd uiteindelijk ook gewonnen door een teamgenoot van ons team die het presteerde om 15 metselstenen samen te klemmen en 10 seconden op te tillen.

Na de farmgames werden we weer naar de partyfietsen gestuurd om naar een weiland toe te fietsen. Hier stonden de mensen van rondje regio op ons te wachten met een stel kleine gekleurde voetballen en klompen aan stokken. Deze rare attributen bleken gebruikt te moeten worden voor een spelletje boerengolf waarvan de uitslag mij nooit bekend is geworden, maar wat wel erg leuk was om te doen.

Het boerengolf was voor ons de laatste bezigheid en dus was het tijd voor de afsluiter. Een etentje in het Twiskerslot. De vroegere woning van Wiby Soerjadi die nu is omgetoverd tot een mooi restaurant.

Comments are closed.