Mark Roelofsen

Een tevreden nieuwe Dropbox gebruiker

DropboxGisteren heb ik Dropbox geïnstalleerd. Een geweldig tooltje waarmee je eenvoudig bestanden synchroon kunt houden tussen meerdere computers, laptops of je mobieltje. Bij installatie van Dropbox wordt er een “My Dropbox” map aangemaakt op een locatie naar keuze. Alles wat je in deze map sleept wordt gesynchroniseerd met al de andere apparaten waar je Dropbox hebt geïnstalleerd.

Ik heb het in eerste instantie geïnstalleerd om het instellingenbestand (wcx_ftp.ini) van Total Commander te synchroniseren tussen mijn pc en laptop. Hierdoor heb ik altijd alle actuele FTP instellingen beschikbaar. Naast het plaatsen van de .ini file in de My Dropbox map, is het nodig om op beide PC’s symbolic links aan te maken naar het instellingenbestand in de installatiemap van Total Commander.

Daarnaast gebruik ik Dropbox voor het synchroniseren van belangrijke bestanden die daardoor ook gelijk online gebackupped zijn.

Omdat de mogelijkheden van Dropbox veel verder gaan dan dit, verwijs ik je graag naar de screencast of de tour op de website van Dropbox.

Comments are closed.